Banner 468

5 Aralık 2012 Çarşamba

Sarı Kırmızı 2-1 kazandı

0 yorum
 


UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarının 6. ve son hafta mücadelesinde Galatasaray, Braga'ya konuk oldu.
SARI KIRMIZI DESTAN...
UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu son maçında temsilcimiz Galatasaray, Portekiz ekibi Braga'yla karşılaştı. Sarı - Kırmızılı temsilcimiz Galatasaray, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak puanını 10'a yükseltti ve üst tura çıkmayı başardı.....

BRAGA 1-2 GALATASARAY
Stat: Municipal
Hakem: Nicola Rizzoli
Braga: Quim, Coelho, Elderson, Ismaily, Vinicius, Amorim, Mossoro, Salino, Custodio (Dk.79 Hugo Viana), Alan, Eder (Dk.85 Carlao)
Teknik Direktör: Jose Peseiro
Galatasaray: Muslera, Eboue, Dany, Semih, Riera, Hamit (Dk.46 Amrabat), Melo, Selçuk, Emre (Dk.69 Umut), Elmander (Aydın), Burak
Teknik Direktör: Fatih Terim
Sarı Kartlar: Salino, Amorim, Mossoro (Braga), Riera, Selçuk (Galatasaray)
Goller: Dk.32 Mossoro (Braga), Dk.58 Burak Yılmaz, Dk.78 Aydın (Galatasaray)
NOTLAR.. NOTLAR..
Galatasaray taraftarları takımlarının Braga ile oynayacağı maç öncesi kortej halinde maçın oynanacağı Estadio Municipal de Braga'ya geldi.
Sarı-kırmızılı taraftarlar, öğleden sonra şehir meydanında toplanmaya başladı. Tezahüratlarla meydanı inleten taraftarlar, daha sonra Estadio Municipal de Braga'ya kortej haline yürüyüşe geçti. Yaklaşık 500 taraftar olaysız şekilde stada giriş yaptı.
Öte yandan Bragalı bir taraftarın yaşamını yitirdiği alanda bir grup taraftarın mumlar yakarak anma yaptıkları görüldü.
BURAK TARİHE GEÇTİ
Galatasaray'ın bu sezon şampiyonlar ligi'ndeki 5 golünü de Burak Yılmaz kaydetmişti. Sarı kırmızılı futbolcu, bu akşam attığı 1 gol ile 6 gole ulaştı ve 5 gollü Hakan Şükür ve Tuncay Şanlı'yı geride bırakarak Devler Ligi'nde bir sezonda en çok gol atan Türk oyuncu unvanını aldı.
KULÜBÜN KASASI DOLDU
Sarı kırmızılı kulüp Devler Ligi'nden şu ana kadar yaklaşık 24 milyon Euro gibi önemli bir gelir elde etti. Galatasaray Portekiz'de tur atlayarak, 3.5 milyon Euro daha kazandı.
TERİM BİR İLKİ BAŞARDI       Galatasaray'da 3. kez teknik direktörlük koltuğunda oturan Fatih Terim de kariyeri açısından çok kritik bir sınavdan da geçti. Deneyimli teknik adam, istediği sonucu alırsa ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı başardı. Sarı kırmızılılar daha önce Mircea Lucescu ile Devler Ligi gruplarından çıkarak çeyrek final oynamıştı.
CLUJ DEPLASMANDA KAZANDI
Gruptaki bir diğer maçta da Cluj, Manchester United'ı Old Trafford'da 1-0 mağlup etti. Bu sonuçların ardından, Cluj UEFA Avrupa Ligi'ne yükseldi.
MAÇTAN DAKİKALAR
3. dakikada Galatasaray'ın arka arkaya pas hataları sonrasında Ruben ile atağa geçen Braga'da, ceza sahasında topla buluşan Mossoro'nun şutunu kaleci Muslera kurtardı.
13. dakikada sağ kanattan gelişen Braga atağında, Mossoro'nun topla buluşmasına Galatasaray defansı izin vermedi ve tehlikeli bir pozisyonunun oluşması önlendi.
15. dakikada Braga'nın atağında, Galatasaray ceza sahasında Eder'in şutunda, topa kayarak ayak koyan Melo, tehlikeli bir pozisyonu önledi.
16. dakikada yine ev sahibi takımın atağında, Galatasaray ceza sahasında yaşanan karambolde önüne düşen topa Salino sert vurdu. Defansa çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.
23. dakikada Braga'da Elderson'un sol kanattan yaptığı ortada, ceza sahasında topu kontrol eden Eder, müsait olmasına rağmen kötü bir vuruş yaparak topu auta gönderdi.
26. dakikada Galatasaray'ın ilk tehlikeli atağı gerçekleşti. Sol kanattan topu alan ve rakip ceza sahasına kadar giren Burak Yılmaz'ın vuruşunda kaleci Quim, meşin yuvarlağı kornere çeldi.
32. dakikada Braga'nın atağında Melo'nun hatasıyla topla buluşan Mossoro, ceza sahası dışından düzgün vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.
39. dakikada Selçuk İnan'ın kullandığı serbest vuruşta, kaleci Quim uzanarak topu auta gönderdi.
İlk yarı, Braga'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
52. dakikada Burak'ın sağdan ortasında kaleci Quim'in tokatladığı top boşta kaldı, Aydın'dan önce savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
58. dakikada Emre Çolak'ın uzun pasında sol kanatta topla buluşan Amrabat'ın ortasında ön direkte iyi yükselen Burak'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak uzak köşeden ağlara gitti. 1-1
64. dakikada savunmanın arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Eboue sağdan ceza sahasına girdi ancak dengesini kaybedince önemli bir şanstan yararlanamadı.
65. dakikada İsmaily'nin sağdan kullandığı serbest vuruşta barajı geçen top arka direğe yöneldi ve direğinin yanından az farkla auta çıktı.
66. dakikada Amorim'im ceza sahası dışı sol çaprazından yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
78. dakikada Galatasaray aradığı golü buldu. Seçuk'un topuk pasında soldan son çizgiye inen Reira'nın ortasında Braga savunmasının uzaklaştıramadığı topu arka direkte kontrol eden Melo'nun şutunda kaleci Quim'den seken topu Aydın takip etti ve filelere gönderdi. 1-2
90+2'de sağdan Aydın'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Burak'ın dönerek yaptığı sert vuruşta top direkten döndü.
Karşılaşmada başka gol olmayınca Galatasaray 2-1'lik galibiyetle bir üst tura çıkan taraf oldu.

Leave a Reply